Snel verloop laatste vitessevlucht

Voor de laatste vitessevlucht werden de duiven van Brabant 2000 zaterdagmorgen om 8.15 uur gelost in het Franse Morlincourt. Met een vrij krachtige zuiden wind wisten de eerste duiven van Brabant een snelheid van ruim 1900 m.p.m. te behalen. In onze vereniging waar 647 duiven in concours stonden ging (duiven) vriend Johan Vriens met 1803 m.p.m. met de overwinning aan de haal. Wijzelf hadden 20 duiven in concours en onze snelste duif met 1755 m.p.m. was de 15-3513581 (een rechtstreekse van Dirk van Dijck uit Zandhoven) die in de club een mooie 6e plaats behaalde. De andere duiven volgden snel want in de club stond de prijskamp nog geen 10 minuten open en behaalden we verder de volgende prijzen. 6-10-22-31-50-55-66-75 en 104.                                                   Ook werden de eerste kampioenen bekend en behaalden we bij het onaangewezen kampioenschap de 7e plaats, bij het aangewezen kampioenschap de 3e en bij de duifkampioenen werd de 14-1160837 afkomstig van de Comb. Saman en Zoon uit St. Willebrord met 5 prijzen knap 15e.  Nu mogen we de duiven weer gaan splitsen want donderdag a.s. staan de eerste dagfond vlucht en vrijdag de eerste midfond vlucht weer op het programma. Bij deze wensen wij iedereen weer veel succes de komende week.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.