Terugblik.

Geachte collega postduivenliefhebbers,

Als eerste wens ik jullie, ook namens moeders, een gezond en succesvol vliegseizoen 2013.

2012 was voor ons een jaar om zeer tevreden op terug te kijken.

Met de overwinning in Brabant 2000 op La Souterainne kwam een droom uit.Maar ook de laatste jonge duiven vluchten waren zeer succesvol, met een 1e kampioenschap midfond jong aangewezen in de CC M. & V.

Ook onze eigen website. Als je kijkt naar de reacties en de bezoekers aantallen is dit zeker iets om trots op te zijn. Daarom Marco, Bart en Jack bedankt voor de menige uurtjes die jullie hier hebben ingestoken.

Als laatste  kwam er nog een mogelijkheid om ons hok te versterken. Bert van Merriënboer stopte met onze mooie sport en ik kocht er maar liefst 4 eerste prijswinnaars met hun partner. Ook bij Cees Bolluijt haalde ik een prima duifje terug uit zijn eigen met mijn gekruiste soort.

2013 is nog maar net een dag oud en ik ben al weer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe kweek en vliegseizoen. Nog 3 daagjes werken en dan een weekje vrij om mijn duiven te gaan koppelen.

Op 7 januari begonnen met het bijeen zetten van mijn duiven en op wat enkele koppels na waren er geen problemen. De eerste duivinnen hebben na 9 dagen hun 1e ei gelegd en na 16 dagen zaten 25 van de 27 koppels te broeden. Van enkele aangeschafte nieuwe koppels heb ik de eieren verlegd en ook deze hebben nu alweer voor de tweede keer een nieuw nestje.

Op 28 januari ben ik samen met moeders op bezoek geweest bij de Familie Dirk van Dijck in het Belgische Zandhoven. Wederom zijn we door deze mensen zeer gastvrij ontvangen en na een uurtje over duiven en zijn reis naar de Olympiade in Nitra te hebben gepraat zijn we naar de hokken gegaan. Zoals vele jaren heb ik weer diverse koppels eieren meegenomen om zo te proberen mijn hok weer verder te versterken. Nu eerst maar hopen dat alles met de kweek verder goed gaat.

Daar er toch wat eieren onbevrucht en kapot gevochten zijn liggen er op dit moment 25 jonge duiven geringd. Ook liggen er nog 6 koppels (waarvan ik de 1e ronde heb verlegd) met eieren en als die uitkomen zal ik toch aan ruim 30 jonkies komen dus genoeg om mee van start te gaan.

De bovengenoemde 6 koppels zijn inderdaad uitgekomen en op dit moment zijn er 37 duiven geringd. Deze week zullen ook de eerste jonkies gespeend worden en zullen de oude duiven voor het eerst weer kunnen gaan genieten van de buitenlucht.

Sportgroeten van Leo Oors

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.